23948sdkhjf

Nye streger på et kort løser ikke sundhedsproblemerne: Landets svageste region angriber anbefalinger til nyt sundhedssystem

Landets svageste region langer ud efter sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger, som ifølge regionsrådsformanden ikke løser skævheden

I Region Sjælland har 15 procent flere ældre over 65 år end i resten af landet samt ni procent flere borgere med kronisk sygdom. 

Samtidig har de absolut dårligste forudsætninger for at løse den sværeste sundhedsopgave i landet, lyder det fra regionen selv.

Region Sjælland 18 procent færre speciallæger pr. indbygger i forhold til landsgennemsnittet. Selvom Region Hovedstaden kun har dobbelt så mange indbyggere, har den 10 gange flere radiologer end Region Sjælland.

Oplægget til fremtidens sundhedssystem fra Sundhedsstrukturkommissionen løser ikke disse problemer, lyder det fra regionsrådsformanden i Region Sjælland.

- Uanset om man går op eller ned i antal, så løser det ikke skævheden i, at borgerne i Region Sjælland i gennemsnit er lidt ældre, og at vi har færre læger. Det løses ikke ved at slå nogle nye streger på et kort, men som løses ved at fordele sundhedsressourcerne bedre, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til TV 2 Øst.

"På vegne af vores borgere frygter vi derfor for konsekvenserne, hvis det ender med en ny struktur, der centraliserer beslutningerne i én samlet østdansk region," lyder det yderligere i et høringssvar, som Region Sjælland har sendt til Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger.

Artiklen er en del af temaet Efterårets største slagsmål.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093