23948sdkhjf

Deltagere søges til forskningsprojekt om lys

Nyt forskningsprojekt undersøger hvad mængden af lys i indendørsarbejde og natarbejde betyder for helbredet.
Forskere fra Arbejdsmedicinsk Klinik ved Århus Universitetshospital og det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø undersøger i et nyt forskningsprojekt, hvordan mængden af lys hænger sammen med søvnkvalitet og forskydning af døgnrytme, og hvilke konsekvens det har for helbredet. Samtidig undersøges, hvad det forholdsvist lave lysniveau ved indendørsarbejde betyder for helbredet.

I projektet vil forskerne foretage målinger på personer som arbejder om natten, indendørs om dagen og udendørs. Deltagerne i projektet skal bl.a. bære en lysmåler på armen i 7 dage. Måleren registrerer foruden lysintensitet og lysspektret også bevægelse, som bruges til at vurdere din søvn. Måleren ligner et armbåndsur og kan tåle alt slags vejr. De skal også udfylde en dagbog om søvn, arbejde og livsstil - 2 gange dagligt i 7 dage og afgive en blodprøve, som bliver taget på arbejdspladsen i opstartsfasen. Nogle forsøgsdeltager vil derudover blive bedt om at opsamle spytprøver over 2 dage. Spyttet bruges til at måle markører for døgnrytmen.

500 indendørs dagsarbejdere, udendørsarbejder og natarbejdere skal bruges i forskningsprojektet. Det eneste krav til deltagerne er, at de enten skal have et indendørs dagsarbejde, udendørsarbejde eller natarbejde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079