23948sdkhjf

Konference: Sådan kommer borgere på kanten af arbejdsmarkedet væk fra kanten

Mange kommuner indgår i disse år partnerskaber med de såkaldte socialøkonomiske virksomheder. De har haft stor succes med at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet i aktivt arbejde. Det er dog et område, hvor der kan gøres mere.
Mennesker med forskellige funktionsnedsættelser kan have svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet. De socialøkonomiske virksomheder kombinerer forretningsaktiviteter med samfundsgavnlige formål og geninvesterer overskuddet i virksomheden. For borgere på kanten af arbejdsmarkedet kan de social­økonomiske virksomheder være nøglen til et aktivt arbejdsliv. Og i en tid med 750.000 udenfor arbejdsmarkedet er både de menneskelige og økonomiske perspektiver til at få øje på.

Torsdag vil en række eksperter på området forsøge at sætte fokus på det under konferencen "Kommunerne, Civilsamfundet og den nye Socialøkonomi". Udover Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil nogle af de væsentligste socialøkonomiske aktører være samlet til en dag, hvor den nyeste forskning, praktiske erfaringer og kreative vinkler præsenteres og udfordres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078