23948sdkhjf

Praktiserende læger tager sig tid til forandring

I dag - den 13. maj - mødes 500 læger og ansatte i almen praksis i Herning Kongrescenter til en fælles uddannelsesdag. Hovedtemaet er tid til udvikling og forandring."Almen praksis er en afgørende hjørnesten i det danske sundhedsvæsen. Men hvis lægerne vil fastholde den position, skal de på den ene side være omstillingsparate og sikre løbende udvikling. På den anden side skal de også sørge for at bevare de grundlæggende værdier i læge-patientforholdet så som kontinuitet og kendskab til patienten," forklarer praktiserende læge i Odder og formand for praksisudvalget i Region Midtjylland, Bruno Melgaard Jensen.
"Det er en udfordring at få de to hensyn til at spille sammen, når udviklingen samtidig går mod større lægehuse med flere patienter per læge og mere praksispersonale. Og hvordan vi så gør det, er omdrejningspunktet for vores Store Praksisdag," siger han.

Tid til det hele

I den nye overenskomst mellem de praktiserende lægers organisation, PLO, og Danske Regioner er lægernes centrale rolle netop blevet præciseret. Ord som "frontlinjelæge", "generalist", "gatekeeper" og "tovholder", betegner de opgaver lægerne skal løse.

"et er en klar udfordring for lægerne at få prioriteret tid til det vigtigste og samtidig sikre, at det bliver de rigtige patienter, lægerne bruger tiden på," siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Han håber, at Store Praksisdag vil give deltagerne inspiration til, hvordan de kan håndtere fremtidens udfordringer i netop deres praksis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078