23948sdkhjf

Region Midt: Mange står til at miste job

HE Midts direktion har i dag sendt sparekatalog videre til regionens politikere: Sparekravet lyder på 699 mio. kr. og forslaget er en reduktion af 807 årsværk.
"Vi skal spare 699 mio. kr."

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelesle, der netop er sendt ud.

Direktionen har sendt et sparekatalog videre til regionens politikere med forslag til, hvordan man finder de manglende penge i budgettet.
Og umiddelbart undgår man ikke store konsekvenser på personalesiden.

I et notat skønner Region Midtjylland, at de personalemæssige konsekvenser for hele regionen er en reduktion af 807 årsværk.

Der er indført ansættelsesstop for både ledere og medarbejdere, så afskedigede medarbejdere kan få mulighed for at få job, dér hvor der bliver brug for medarbejdere.
- Erfaringen fra omstillingsplanen i 2011 viste, at under halvdelen af de medarbejdere, som blev varslet afskediget, reelt endte med at blive afskediget. Naturlig afgang er også en faktor, der gør, at vi kan mindske antallet af egentlige afskedigelser, siger Regionsdirektør Bo Johansen.

- Spareplanen indeholder rigtigt mange forslag. Nogle rummer store besparelser, andre små. Det vidner om, at vi har gennemlyst hele organisationen, siger regionsdirektør Bo Johansen.

Sparekataloget gælder for 2015-2019 og indeholder forslag for hele 824 mio. kr., altså en del mere end sparekravet lyder på.
Ansatte og samarbejdspartnere skal nu tage stilling til om de vil sende høringssvar ind for og imod de 120 forslag, der er fremstillet af direktionen. Det har de mulighed for frem til 8. maj.

Det er stigende udgifter til medicin, store investeringer i nye og bedre hospitaler samt videreuddannelse af mange speciallæger sætter pres på sundhedsøkonomien i Region Midtjylland.

Beslutningen tages af regionsrådet på et møde 24. juni 2015.

Det forlyder ikke præcis, hvor mange stillinger, der er lagt op til at spare væk i det fremsendte katalog.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079