23948sdkhjf

Søhusparken afventer sin skæbne

Skal plejecentret på kommunale hænder igen? Kommunaldirektør i Ebeltoft har indstillet til byrådet, at samarbejdsaftale med privat firma opsiges.
Omkring 70 medarbejdere på plejecentret Søhusparken i Ebeltoft venter i disse dage på dommen over det privatdrevne plejecenter Søhusparken, der drives af Forenede Care.

Snart får de nemlig afklaring på, om deres arbejdsgiver frem over hedder kommunen. Det skriver Fagbladet FOA.

Efter en periode med kritik fra embedslægen, pårørende og tidligere ansatte har kommunaldirektør Jørgen Andersen indstillet til ældre- og sundhedsudvalget, at aftalen med Forenede Care stopper fra januar 2016.

- Vi glæder os rigtig meget til at få en afklaring. Det har været en turbulent periode med stor fokus på os og vores arbejdsplads. Derfor trænger jeg og mine kollegaer til at få arbejdsro, siger tillidsrepræsentant og sosu-assistent Mia Andersen til Fagbladet FOA.

Hun forventer dog ikke, at problemerne med tidspresset og de dårlige personalenormeringer bliver løst med en ny arbejdsgiver.

Forslaget om at stoppe aftalen med Forenede Care behandles af byrådet senere på måneden.

Forenede Cares adm. direktør Thomas Nistrup skrev i går onsdag i en pressemeddelelse - efter TV2's dokumentar "Velfærd til salg" som førte kritik af netop Søhusparken - , at det det har gjort et stort indtryk på ham at høre negative beretninger fra Søhusparken.
- Og jeg er oprigtig ked af og beklager, at overgangen fra kommunalt drevet til privatdrevet plejecenter i 2012 har gjort, at de berørte personer har oplevet forløbet negativt, siger Thomas Nistrup.

- Vi håber ikke, at dokumentarudsendelsen efterlader det indtryk, at Forenede Care og vores medarbejdere ikke kærer os for vores omgivelser og søger at levere den ønskede høje kvalitet i plejen af vores medborgere. Forenede Cares medarbejdere arbejder dagligt og engageret for sikre de ældres trivsel på plejecentrene og på at samarbejdet med kommunerne, de pårørende og lokalsamfundene er tæt og gavnligt for borgerne, siger han og oplyser, at han ser frem til den kommende tid for Søhusparken, der blandt andet i Velfærdskommisionens rapport fra 2014, som tv-dokumentaren også beskæftiger sig med, bliver fremhævet som et godt eksempel – et fyrtårn – på en privatisering af et kommunalt plejehjem.

Nyt besøg fra embedslægen
Embedslægen vil den 11. juni foretage et opfølgende besøg på Søhusparken for at vurdere forholdene på plejecenteret. Et besøg som Thomas Nistrup og ledelsen på Søhusparken ser frem til:
- Der er foregået et engageret arbejde fra ledelsens og medarbejdernes side i forhold til at styrke og dokumentere kvaliteten på Søhusparken. Og det føler vi os temmelig sikre på, at embedslægen også vil registrere og konkludere ved besøget den 11. juni, hvor vi også gerne inviterer relevante repræsentanter fra Syddjurs Kommune med til at overvære gennemgangen, siger direktør hos Forenede Care, Thomas Nistrup,.
Han påpeger, at den nye centerchef på Søhusparken opleves som professionel af både pårørende og medarbejdere, hvilket også fremgår af en nylig uvildig rapport, som Syddjurs Kommune har fået en ekstern part til at gennemføre(BDO).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079