23948sdkhjf

465 forsendelser med medicin tilbageholdt

Sundhedsstyrelsen, SKAT og politiet har deltaget i en verdensomspændende aktion mod ulovlig medicin.
En verdensomspændende aktion mod ulovlig medicin er netop slut.

Sundhedsstyrelsen, SKAT og politiet har deltaget i aktionen, der har resulteret i 156 anholdelser og lukning af over 2.400 hjemmesider, oplyser Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Operation PANGEA VIII hedder aktionen, der har fokus på at bekæmpe ulovligt salg af medicin på internettet og gøre forbrugerne opmærksomme på de risici, som findes ved køb af medicin på nettet. Aktionen, som er den ottende af sin art, har fokuseret på de tre hovedkomponenter, som indgår i ulovligt salg af medicin på nettet: Hjemmesiden, betalingsmuligheder og vareforsendelse.

I Danmark har fokus været på forsendelser med medicin fra tredjelande samt analyser af produkter, som har været under mistanke for at indeholde udeklarerede aktive indholdsstoffer. I alt er 771 forsendelser kontrolleret, og 465 forsendelser med medicin er tilbageholdt til videre sagsbehandling.

Desuden er 15 hjemmesider blevet indberettet til INTERPOL for mistanke om ulovligt salg af medicin.

Operation PANGEA VIII, som er den største internet-baserede aktion i verden af sin art, fandt sted fra den 9. juni til den 16. juni 2015 og involverede lægemiddelmyndigheder, politi og told- og skattemyndigheder. I alt deltog 236 myndigheder fra i alt 115 lande i aktionen, med assistance fra virksomheder inden for elektronisk betaling (VISA og MasterCard), internetudbydere og transportvirksomheder.

Aktionen blev koordineret af INTERPOL, World Customs Organization (WCO), the Permanent Forum of International pharmaceutical crime (PFIPC), the Heads of Medicines Agencies Working Group of Enforcement Officers (HMA WGEO), lægemiddelindustrien samt leverandører af elektroniske betalingsløsninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.313