23948sdkhjf

Tønder bekæmper ensomhed med klippekortsordning

Kommunen har besluttet at den halve times ekstra hjemmehjælp skal gå til ca. 130 psykisk sårbare hjemmehjælpsmodtagere.
Som 96 ud af 98 kommuner i landet har Tønder fået flere penge fra staten til at udvide hjemmehjælpen med en halv time om ugen hos de svageste hjemmehjælpsmodtagere.
Tønder Kommunes andel af de ekstra midler udgør 1,9 mio. kr., og det giver mulighed for at tilgodese ca. 130 borgere.

Det er besluttet, at klippekortsordningen, som startede i Tønder i onsdags, navnlig skal være med til at modvirke ensomhed.

- Efter rådgivning fra vores visitatorer og distriktsledere har vi besluttet, at den ekstra tid skal komme psykisk svage borgere med dårligt netværk til gode. Det er helt klart den gruppe, der har størst behov for mere hjælp, siger formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund.

Den ekstra hjemmehjælp skal forebygge ensomhed og være med til at skabe større netværk.
Det kan f.eks. foregå i et frivilligt tilbud, men efter den enkelte hjemmehjælpsmodtagers eget ønske kan den ekstra tid også bruges til samtale, samvær, madlavning, indkøb mm.

- Der er mange muligheder, men det afgørende er, at vi målrettet bruger de ekstra ressourcer til at styrke livskvaliteten for svage og ensomme hjemmehjælpsmodtagere, siger Irene Holk Lund.

I kommunens strategiplan er et af de overordnede temaer den aktive borger og aktivt medborgerskab.
- Vi er meget bevidste om, at det er vigtigt at forebygge ensomhed. Derfor giver det god mening - også i forhold til strategiplanen - at sætte fokus på psykisk svage borgere, som kun har meget lidt kontakt med andre, siger udvalgsformanden.

Ca. 1.200 borgere i Tønder Kommune får hjemmehjælp. De ca. 130, der nu tilgodeses med en ekstra halv time om ugen, har fået besked af hjemmeplejen.

Områdeleder Henning Løsche, oplyser til Magasinet Pleje idag, at Tønder Kommune har valgt at starte klippekortsordningen pr. 1. juli, for at skabe et kontinuerligt forløb for borgere og personale i det kommende halve år og ind i 2016, hvor ordningen fortsætter.

Fakta:
På finansloven for i år er der afsat 75 mio. kr. i 2015 og 150 mio. kr. i 2016 til at styrke livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere.
Tønder Kommunes andel af puljen udgør 0,6 mio. kr. i 2015 og 1,3 mio. kr. i 2016, i alt 1,9 mio. kr. Pengene kan udløse en halv times ekstra hjælp om ugen til ca. 130 borgere i henholdsvis et halvt år i 2015 og hele 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.06