23948sdkhjf

Videooptagelser er symptom på presset sundhedsvæsen

Når patienter og pårørende i stigende grad er begyndt at bruge skjulte optagelser for at dokumentere urimelige ting i behandlingen, er det et symptom på et presset sundhedsvæsen. Det mener Dansk Sygeplejeråd.
Dansk plejepersonale oplever på sygehusene en stigende tendens til, at patienter og pårørende overvåger sundhedspersonalet på landets sygehuse ved bl.a. at tage fotos eller lave lyd- eller videooptagelser under indlæggelsen. Det skriver Jyllands-Posten.

Når pårørende eller patienter på video vil dokumentere deres vej gennem et behandlings- eller plejeforløb, er det et symptom på et presset sundhedsvæsen.
Det siger næstformand Dorte Stenberg fra Dansk Sygeplejeråd til Jyllands-Posten.

"Vores sundhedsvæsen er blevet meget presset og lukket. På nogle områder er vi nået til smertegrænsen, og nogle patienter bliver bragt i situationer, hvor de ikke kan trænge igennem med deres bekymring, synspunkt eller kritik af forhold på sygehuset og i afmagt griber til et middel som dette," siger Dorte Steenberg til Jyllands-Posten.

Dorte Stenberg mener "at det er helt galt, og at det er et tegn på en syg kultur, at vi kan nå dertil."

"Det viser, at der er en mistillid fra patienternes side. Det kan både være i den konkrete situation, men det kan også være en mistillid, der er i gang med at udvikle sig til vores sundhedsvæsen, hvor patienterne tvivler på, om de vil blive behandlet ordentligt og derfor vil kontrollere det på forhånd,” har Dorte Steenberg sagt i en radioudsendelse om emnet på Radio 27syv.

Hun mener ikke, at vi kan leve med at tendensen udvikler sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078