23948sdkhjf

Hjælpemidler gør en forskel for handicappede på arbejdsmarkedet

Med formålet at inspirere og dele gode erfaringer har Ankestyrelsen gennemført en spørgeskemaundersøgelse.
En spørgeskemaundersøgelse, gennemført for Ankestyrelsen, viser, at hjælpemidler gør en stor forskel, når medarbejdere med handicaps skal ud på arbejdsmarkedet.

I undersøgelsen bliver en række personer med handicap interviewet om, hvad der giver et velfungerende arbejdsliv. Formålet er at inspirere og dele gode erfaringer.
Interviewene viser blandt andet, at især hjælpemidler, uformel støtte og kompenserende ordninger er afgørende for personer med handicaps relation til arbejdsmarkedet.

På baggrund af undersøgelsen er der i rapporten nogle anbefalinger rettet mod handicaporganisationer, arbejdsgivere, personer med et handicap samt forældre til børn med et handicap.
Undersøgelsen er lavet i samarbejde med konsulentfirmaet SOCIOSKOP, og der er lavet tre film om tre personer med handicaps og deres erfaringer med arbejdsmarkedet.
Undersøgelsen fokuserer på at få viden om de tilfælde, hvor det lykkes for personer med et handicap at have et velfungerende arbejdsliv for derved at inspirere og udbrede gode erfaringer.
Formålet med undersøgelsen er således at få et indblik i denne befolkningsgruppes arbejdslivserfaringer og de faktorer, som muliggør deltagelsen på arbejdsmarkedet med et handicap.

Fakta
Kun 30 % af personer med større handicap er i arbejde.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094