23948sdkhjf

Fagfolk og brugere udvikler ny kommunikationsplatform

Det nye dialogværktøj bygger videre på erfaringer fra andre kommunikationsprojekter og videnplatforme indenfor psykiatrien.

I denne uge mødtes omkring 20 unge og forældre, der er tilknyttet Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, med en række fagfolk for at sætte gang i udviklingen af en ny digital kommunikationsplatform, der muliggør en reel og individuel dialog mellem patient og behandlere.

Det kan være eksempelvis via chat, sms’er eller animationer, så brugerne og deres familier får nem adgang til hjælp i dagligdagen.
Det er planen, at dialogværktøjet, der bliver en videreudvikling af app´en Mit Forløb, skal designes efter brugernes behov for viden og støtte i dagligdagen. Målet er blandt andet, at informationen skal være let tilgængelig, tidssvarende og tilpasset patientens alder.

Det nye dialogværktøj bygger videre på erfaringer fra andre kommunikationsprojekter og videnplatforme indenfor psykiatrien, eksempelvis MinVej.dk, ungmedskizofreni.dk og mindhelper.dk.

Projektet ledes af Region Syddanmarks projektorganisation CoLab Recovery & Rehab, der driver udviklingsprojekter i psykiatrisygehuset med brugerne i fokus.VELUX FONDEN støtter projektet med 1.820.000 kroner, og projektet er et af fem, der i 2016 opnåede støtte indenfor kategorien Børne- og ungeinddragelse.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078