23948sdkhjf

Lars Løkke lover flere hænder til psykiatrien

Flere penge til psykiatri kan ikke alene løse problemet, siger Lars Løkke efter besøg på psykiatrisygehus.

Nej. Så kontant svarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på spørgsmålet om, hvorvidt der bliver gjort nok for patienter og medarbejdere i psykiatrien.

Forinden er statsministeren sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) blevet vist rundt på Psykiatrisygehuset i Slagelse for at høre nærmere om, hvilke udfordringer personalet møder i det daglige arbejde.

Især peger personalet på rekrutteringsproblemer. Det vil regeringen tage højde for, når en ny og samlet psykiatrihandlingsplan skal præsenteres til september, lyder det.

- Helt overordnet skal der være nogle ressourcer, og det er vi indstillet på at stille til rådighed.

- Men det er ikke nok, at jobåbningerne er der, hvis der ikke er nogen, der søger. Vi kan levere økonomien, men vi kan ikke tvinge folk til at søge ansættelse, siger han.

Regeringen vil igennem samtaler med faglige organisationer samt regionerne udpensle konkrete initiativer, der skal tiltrække flere læger, sygeplejersker samt sosu-assistenter til psykiatrien.

Det siger Ellen Trane Nørby. Et af buddene kan være at lave om i uddannelsesforløbet.

- Særligt den sydlige del af Jylland og også Region Sjælland er rigtig udfordret, når det handler om at rekruttere.

- Hvis vi kan få de unge ud og få en tilknytning til en afdeling som psykiatrihuset i Slagelse tidligere i deres uddannelsesforløb, håber vi, at det så på sigt bliver bedre og lettere at rekruttere, siger hun.

Ministrenes besøg sker, dagen efter at regeringen i sit finanslovsudspil for 2019 har afsat 100 millioner kroner årligt til psykiatrien over en fireårig periode.

Samlet set løber beløbet til psykiatrien op på 525 millioner kroner årligt i perioden 2019-2022, når både finanslov og økonomiaftale for 2019 samt en særlig satspulje medregnes.

Det glæder ledende overlæge i Psykiatrihuset Slagelse Birgitte Welcher, at regeringen vil tilføre flere penge til psykiatrien. Men der skal mere til for at løse problemer, lyder det.

- Det er en begyndelse, men vi kunne selvfølgelig godt ønske os nogle flere penge.

- Men vi oplevede en ægte bekymring og et ønske om at finde en løsning på en konstruktiv måde, siger hun.

Under besøget mødte ministrene to patienter fra psykiatrisygehusets intensive afdeling.

Det gjorde særligt indtryk på sundhedsministeren, at begge patienter i over ti år har været i et psykiatriforløb. Det viser, at udfordringerne i psykiatrien ikke kun skal lægge op til en ressourcediskussion, siger hun.

- Det er også en kvalitetsdiskussion og en kulturdiskussion, hvordan vi sikrer en bedre indsats tidligere, så vi kan undgå, at så mange børn og unge får så langt et forløb i psykiatrien, siger hun.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109