23948sdkhjf

Nålestik skal give adgang til milliardmarked i USA

Et nyt initiativ, Medtech Bridge, skal hjælpe mindre danske virksomheder ind i USA, der udgør verdens største marked for medikoteknisk udstyr. Alene inden for medical devices vurderes markedet at være på 155 milliarder dollar (993 milliarder kroner).

- USA er af åbenlyse årsager et interessant marked for sundhedsrelaterede velfærdsløsninger. Og medico er en dansk styrkeposition. Mens de store danske medtech-virksomheder er veletablerede i USA og henter 25-50 procent af deres omsætning over there, så er succeshistorierne få blandt mindre danske virksomheder. Det skal ændres gennem det nye projekt, siger administrerende direktør Mads Lebech fra Industriens Fond. 

Industriens Fond har støttet etableringen af Medtech Bridge med godt otte millioner kroner som en del af Fondens arbejde med at internationalisere dansk erhvervsliv med henblik på at øge eksporten og få nye erfaringer udefra. Bevillingen støtter projektets aktiviteter de kommende tre år. 

Skal forsøge sig på det amerikanske marked
- Initiativet skal motivere og hjælpe mindre og mellemstore danske virksomheder med at overvinde amerikanske markedsbarrierer som FDA, Regulatory Affairs og Reimbursement. Det er blandt andet den slags udfordringer, som afholder virksomhederne fra at forsøge sig med det amerikanske marked, siger Sam Kondo Steffensen, der er programdirektør hos DTU Business. 

Det er DTU Business, der skal lede det nye projekt i samarbejde med Medicoindustrien, The Medical Alley Association i Minneapolis og det nationale innovationsnetværk MedTech Innovation. 

Virksomhedsspecifik løsning
Initiativet skal være en nålestiksoperation, der udelukkende fokuserer på medikoteknik, herunder e-health, samt de specifikke barrierer, som netop medtech-virksomhederne oplever på det amerikanske marked.

- På basis af individuelle behov vil virksomhederne med Medtech Bridge blive tilbudt sparring med amerikanske eksperter, accelerator-programmer, workshops, partnerskaber samt et vidensdelingsformat, der skal sikre, at best practice bliver formidlet til flest mulige, siger Sam Kondo Steffensen.

Medtech Bridge får både repræsentation i København og i Minneapolis, der er verdens førende klynge inden for medikoteknik. I netop Minneapolis har også virksomheder som Coloplast, GN Resound og Queue-it deres amerikanske hovedsæder. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089