Op til 317 afskedigelser i Region Sjælland
Stort set alle faggrupper og både medarbejdere og ledere bliver berørt.

På Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse forventes fskedigelser svarende til 25 årsværk og derudover nedlæggelse af 36 ubesatte stillinger. Foto: Region Sjælland.
Region Sjælland står i en økonomisk vanskelig situation. Det betyder, at sygehusene og administrationen forventer at adskedige op til 317 medarbejdere. Desuden nedlægges en række ubesatte stillinger. Endnu er der dog håb om omplaceringer frem for afskedigelser. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.
Baggrunden for besparelserne i Region Sjælland er et generelt underskud på regionens 2019-budget, som er udfordret af udgifter til bl.a. behandling af flere patienter med mere komplicerede sygdomme og mere effektiv, men dyrere sygehusmedicin. Oveni kommer, at især Sjællands Universitetshospital skal indhente et underskud på 2018-budgettet samt en politisk beslutning om at indskrænke administrationen.
- Det er en trist og hård tid for alle, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.
- Det er dog en trøst, at det er lykkedes at nedbringe antallet af afskedigelser, da der er en del ubesatte stillinger, som ikke genbesættes. Alligevel må vi sige farvel til mange gode medarbejdere, og det er vi kede af. Samtidig er det klart, at sådanne reduktioner ikke kan undgå at gå ud over den service, som patienterne vil opleve, siger han.
Jobbank
- Vi gør fortsat alt, hvad vi kan for at nedbringe antallet af afskedigelser yderligere ved at tilbyde omplaceringer, fastslår Heino Knudsen.
- Der er stadig afdelinger på sygehusene, hvor der er brug for flere hænder. For eksempel er der allerede stillinger, vi vil tilbyde cirka 50 medarbejdere. Men da det adskiller sig væsentligt fra det, medarbejderne laver i dag, er det et formelt krav, at vi lader medarbejderne vælge, om de vil have den nye stilling, eller om de hellere vil afskediges.
Region Sjællands tryghedsordning giver også de afskedigede medarbejdere mulighed for at komme i jobbank og få en fortrinsret til at søge de job, der senere bliver opslået.
- Samtidigt er vi indstillet på at lave gode løsninger sammen med de faglige organisationer, der kan hjælpe vores medarbejdere videre og afbøde de negative konsekvenser, siger Heino Knudsen.
I dag tirsdag den 23. oktober er der forhandling med de faglige organisationer efter loven om masse-afskedigelser. Afskedigelserne sker i november. Og stort set alle faggrupper og både medarbejdere og ledere bliver berørt - sygeplejersker, lægesekretærer, sosu-assistenter, administrativt personale, læger, bioanalytikere og andre faggrupper.
Fakta
Overblik over de forventede konsekvenser:
Samlet i hele Region Sjælland:
Heraf fordeling på sygehusene:
kilde: Region Sjælland |