23948sdkhjf

Danskere hylder SOSU’er i ny portrætserie

Kendte og ukendte danskere udstiller deres taknemmelighed for SOSU’ernes arbejde.

Portrætserien #taksosu står først på Christiansborg Slotsplads og herefter Rådhuspladsen fra den 26. november i anledning af SOSU-uddannelsernes 30-års jubilæum.

Tidligere Udenrigsminister Uffe-Ellemann Jensen er en af dem, som er med i serien og fortæller om sit sygdomsforløb i sensommeren, hvor han var indlagt fem uger med Corona.

- SOSU’erne var et vigtigt led i min helbredelse, for de skabte den venlige stemning, der er med til at gøre, at man bliver rask, siger han i en pressemeddelelse.

Han deler sammen med andre danskere sin historie i den nye portrætserie lavet af Danske SOSU-skoler i samarbejde med Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen.

Fakta om portrætserien

I udstillingen medvirker 12 borgere, pårørende og fagpersoner, der har fået hjælp.

Blandt andre tidligere ministre Britta Schall Holberg og Uffe-Ellemann Jensen samt forfatter Thomas Bredsdorff og erhvervsmand Christian Kurt Nielsen. Portrætserien kører også under navnet #taksosu på de sociale medier fra den 26. november, hvor flere partiledere og ordfører sender en tak.

  • Omkring 300.000 danskere får daglig hjælp
  • Der er cirka 75.000 social- og sundhedshjælpere og -assistenter
  • Om ti år mangler vi cirka 40.000 medarbejdere, hvis ikke flere uddanner sig eller bliver i faget

Udstillingen #taksosu præsenteres på Christiansborg Slotsplads fredag den 26. november klokken 13, hvor blandt andre Social- og Ældreminister Astrid Krag (S), medvirkende i udstillingen og SOSU-hjælpere og -assistenter deltager. Herefter står portrætterne på Rådhuspladsen resten af året.

Ballonen trænger til et positivt pust

Formålet er at sætte fokus på de mange situationer, hvor faglighed, relationsarbejde og menneskelig omsorg gør en vigtig forskel for hundredtusindvis af mennesker. Det er vigtigt i en tid med store rekrutteringsudfordringer, og Chanette Andersen, der repræsenterer omkring 2500 elever som elevrådsformand, er glad for at få borgeres og pårørendes positive oplevelser frem i lyset.

- Det er vigtigt at få det her energiboost, at vi mærker, at vi er værdsatte og vores store arbejde bliver set. Ballonen er snart ved at være tom. Vi skal væk fra indstillingen om, at vi bare er et system, der ikke fungerer. Vi er mennesker, der gerne vil gøre en forskel, og vi har brug for, at der bliver fokuseret på de positive sider af vores arbejde, så tak for anerkendelsen, siger hun.

Talere ved præsentationen

  • Lisbeth Nørgaard, formand for Danske SOSU-skoler
  • Astrid Krag, Social- og Ældreminister
  • Thomas Bredsdorff, forfatter og pårørende, medvirkende i udstilling
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Chanette Andersen, elevrådsformand for otte social- og sundhedsskoler.

For patient- og interesseforeninger er det også vigtigt at sende et klart signal, om at det er systemer og ikke den enkelte medarbejder, der kan være noget galt med.

Hver eneste dag gør landets SOSU’er en uvurderlig indsats for de tusindvis af mennesker med demens, der er afhængige af støtte, omsorg og behandling. Ofte sker indsatsen under svære og til tider urimelige arbejdsforhold. Derfor ønsker vi at hylde SOSU’erne med denne kampagne, lyder det fra direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095