23948sdkhjf

Sygeplejersker markerer Change Day: En kage for et løfte

Små forandringer i hverdagen kan gøre en stor forskel i dagligdagen i sundhedsvæsenet, mener en gruppe sygeplejersker, som markerer Change Day i dag 18. maj ved bl.a. at dele kager ud på Næstved Sygehus.

Når klokken slår 11.00 idag deler sygeplejerske Lena Bengtsen og hendes kolleger kager ud på Næstved Sygehus.

Det sker som en markering af Change Day - forandringsdagen, hvor forandringer som sygeplejersker kan bidrage med i hverdagen bliver fejret.

Forandringer skal nemlig ske nedefra og med et positivt udgangspunkt. Det mener de fire sygeplejersker, der er gået sammen for at gøre opmærksom på, hvordan den enkelte kan gøre en forskel i et system, der er under pres.

Magasinet Pleje har her til morgen talt med Lena Bengtsen, der har fyldt sin bil op med småkager og muffins til sygeplejersker og andre forbipasserende på Næstved Sygehus.

Sygeplejersken fra dialyseafdelingen på Roskilde Sygehus glæder til dagens begivenhed og til at få sine kolleger på Vestsjælland i tale.

- Det er første gang, vi markerer Change Day, men det bliver ikke sidste. Vi følger helt sikkert op til næste år, siger hun. 

En anden af initiativtagerne til Change Day i Danmark er Mathilde Hermansen, sygeplejerske på Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital. 

- Det gør en kæmpe forskel for den enkelte patient, når sygeplejersker for eksempel synger en sang på patientens guldbryllupsdag eller rykker de syge ægtefællers senge sammen. Og det på trods af snævre rammer og vilkår. Hvis vi gør det, vi tror på, kan vi være med til at forbedre arbejdsvilkår og patientpleje, siger Mathilde Hermansen.

 

Change Day

Sundhedspersonale over hele Danmark skal idag dele deres løfter om at skabe forandringer. Mange har allerede delt deres løfter både på Change Days hjemmeside og de sociale medier, skriver dsr.dk.

Dagen markeres blandt andet med begivenheden ”En kage for et løfte”.

Løfteafgivelserne er startet hos sygeplejerskerne, men de håber, at kolleger fra alle faggrupper i sundsvæsenet med tiden vil være med og bakke op, fortæller Mathilde Hermansen, der også er med til at uddele en kage for et løfte på Næstved Sygehus.

- Med Change Day kan alle sygeplejersker være med til at gøre tingene lidt anderledes i deres hverdag. De små ændringer spreder sig som ringe i vandet, og vi og andet sundhedspersonale kan sammen være med til at ændre systemet nedefra. Det hilser vi i Dansk Sygeplejeråd velkommen, da vi ved, at det er vigtigt at have græsrødderne med. Det er et rigtig godt supplement til DSR’s sundhedspolitiske arbejde for et bedre sundhedsvæsen, siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd til dsr.dk, som har støttet Change Day i Danmark via den såkaldte Spirekassepulje.

Bevægelsen Change Day er oprindelig engelsk. Den danske Change Day-gruppen blev dannet til årskonferencen for de faglige selskaber og har fået del i Spirekasse-puljen, som blev oprettet i forbindelse med Dansk Sygeplejeråds organisationsudviklingsprojekt ”SAMMEN OM DSR”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064