23948sdkhjf

WHINN trak deltagere fra over 40 lande til Odense

Invest in Odense, der er en del af styregruppen bag WHINN, og Odense Kommune er gået målrettet efter at engagere startups og internationale virksomheder i videnfestivalen.

I denne måned løb vidensfestivalen WHINN af stablen i Odense.

Med en fortælling om Danmark som Europas hovedstad for sundhedsinnovation og teknologi lykkedes det WHINN at trække deltagere fra over 40 lande til Odense, og vækste deltagertallet med 60 % sammenlignet med 2016.

Invest in Odense, der er en del af styregruppen bag Week of Health and Innovation - og Odense Kommune er i 2017 gået målrettet efter at engagere startups og internationale virksomheder i videnfestivalen, og WHINN virker efter hensigten, hvis man spørger investment manager i Invest in Odense, Lone Krogsbøll.

- WHINN skaber resultater, ellers ville vi ikke fortsætte med at investere i eventen. WHINN bekræfter at Odense-klyngen virker, og vi kan tydeligt mærke den positive effekt af alt det vi til dagligt fortæller uden for landet grænser, der lige pludselig bliver meget virkeligt, siger hun.

Lone Krogsbøll vil ikke ud med detaljer om kontakter før den endelige opgørelse i november, men fortæller, at WHINN er årsag til, at en større international sundhedsteknologisk virksomhed lige nu søger en kandidat til at stå i spidsen for en dansk afdeling. Det var også under videnfestivalen at den hollandskejede hjælpemiddel- og sundhedsteknologivirksomhed, Zealand Care, offentliggjorde, at de åbner en afdeling i Odense.

Stigende deltagerantal

Mere end 2.400 deltagere gæstede den tredje udgave af Week of Health and Innovation i 2017. Det betyder, at WHINNs deltagertal er steget eksponentielt siden videnfestivalens start i 2015, og det gør WHINN til Danmarks største internationale sundhedsinnovations-konference. Ifølge chef for WHINN, Michaela Andersen, bør forvaltningen af successen dog ikke handle så meget om deltagertal.

- Vi har oplevet en lille eksplosion i Interessen for dansk sundhedsinnovation, og det er ikke svært at forestille sig, at vi kan fordoble deltagertallet igen i 2018, men det må ikke være et mål i sig selv. WHINN vinder rigtig meget på kvalitet, så det duer ikke, at vi låser os alt for fast i kvantitet, siger hun.

Synergi

Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose, mener, at successen skal ses i sammenhæng med regeringens og regionens strategiske fokus på international positionering af dansk sundhedsinnovation.

- WHINN handler om at udvikle fremtidens sundhedsløsninger, men også om at trække investeringer og viden til regionen, og resten af landet. En del af forklaringen på successen kan derfor formentlig også tilskrives synergi mellem kommune, region og Christiansborg, der alle arbejder fokuseret på at styrke Odenses position på sundhedsinnovations-området, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063