23948sdkhjf

Ny bog går helt tæt på tabubelagte temaer når hjerneskade rammer en familie

Ph.d. og hjerneforsker Chalotte Glintborg krydrer de personlige fortællinger med fagpersonens indsigt.

I det sekund en person bliver ramt af en skade på hjernen, forandres livet totalt. En ny bog - ’Hovedbrud’ - fortæller om de dilemmaer og kriser, forandringerne medfører hos den ramte og de pårørende.

»Jeg kaster op i elevatoren på vej op for at se Simon efter operationen. Jeg kastede også op lige før, da lægen fortalte, at Simon måske aldrig vil komme hjem og bo med os igen. [...] Mit hoved kan ikke kapere de ting, lægen fortæller, og samtidig vil jeg have det hele med«. (Elsebeth, gift med Simon).

Simon styrtede på ski i 2012, et styrt der endte i en hjerneskade. I Hovedbrud følger vi Simon fra det øjeblik, blodproppen rammer, og fem år frem. Simon og hans kone Elsebeth giver hver deres perspektiv på ulykken og en ny hverdag.

Ph.d. og hjerneforsker Chalotte Glintborg krydrer de personlige fortællinger med fagpersonens indsigt. Simon og Elsebeth fortæller om deres sorg og kriseforløb, samt hvordan de hver især reagerer på de ændringer, som blodproppen medfører i deres indbyrdes forhold. Bogens perspektiv er unikt i en dansk kontekst. Sundhedsvæsenet har fokus på fysisk, praktisk og kognitiv genoptræning af den ramte. Derimod er der i langt mindre grad fokus på, hvordan man som hjerneskaderamt og pårørende håndterer de svære følelsesmæssige dilemmaer og situationer, man kommer i, når en hjerneskade rammer en familie.

Hovedbrud bidrager med genkendelse og refleksioner hos familier, der er ramt af hjerneskade.

Chalotte Glintborg er ph.d. i psykologi og adjunkt i rehabiliteringspsykologi ved Aalborg Universitet. Hun har siden 2012 forsket i hjerneskaderehabilitering med særligt fokus 
på de psykosociale følger. 
 
Hovedbrud - hjerneskade fra tre perspektiver 
Chalotte Glintborg, Elsebeth Fønsbo & Simon Fønsbo 
160 sider 
229 kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11