23948sdkhjf

Corona: Sådan kan du hjælpe et menneske med demens

Alzheimerforeningen har sendt et række gode råd ud i forbindelse med hindring af smittespredning.

• Demenssygdom kan betyde, at man ikke tager sig de nødvendige forholdsregler for at undgå smitte. Man glemmer muligvis at vaske hænder, eller husker sandsynligvis ikke at holde sig for munden ved hoste eller holde afstand fra andre, der er syge.

• Vær opmærksom på symptomer hos mennesker med demens:
Mennesker med demens vil sandsynligvis ikke selv være opmærksomme på symptomer. De vil ikke i samme grad være i stand til at fortælle, hvis man har hovedpine, feber eller et andet symptom. Se symptomerne på myndighedernes side.

• Mennesker med demens er særligt sårbare:
Coronavirus rammer ældre og syge mennesker hårdere, hvor dødeligheden også er markant højere. Derfor bør man være ekstra opmærksom på at følge myndighedernes anbefalinger. Læs blandt andet anbefalingerne for plejehjem og hospitaler her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/til-dig-der-skal-besoege-hospitaler-og-plejehjem

• Mennesker med demens kan blive skræmte:
Selvom man har demens i den svære fase, vil man ofte godt kunne mærke den utryghed og ændrede stemning, som situationen medfører. Brug tid til at berolige personen med demens og giv udtryk for, at der er styr på situationen.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.535