23948sdkhjf

Corona kræver nye ofre på plejehjem: En død, mindst fem smittet

En beboer er gået bort som følge af covid-19 og endnu en er smittet på Plejecenter Sjælsø i Rudersdal, skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Et hus med ialt ti boliger på plejehjemmet er isoleret, og beboerne kan derfor indtil videre kun opholde sig i deres egne boliger.

- Det er selvfølgelig en meget ulykkelig situation ikke mindst for den afdødes familie, men i høj grad også for de øvrige beboere i huset, deres pårørende og de medarbejdere, som har deres daglige gang i huset, siger vicekommunaldirektør i Rudersdal Kommune, Thomas Bille.

Plejecenterets personale håndterer efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger alle beboere i huset ud fra en antagelse om, at de kan være coronasmittede.

På et andet plejehjem i Nordsjælland, nemlig på Egeparken i Egedal Kommune, er hele fem beboere over weekenden konstateret positive for smitten, oplyser kommunen.
Yderligere et antal beboere mistænkes at være smittede og de er testet. Der afventes i øjeblikket svar på disse tests.

- Det er en ulykkelig situation, vi nu er i – men som vi gør vores allerbedste for at håndtere. I Egedal har vi hele tiden har fulgt alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger til, hvordan vi minimerer risikoen for smittespredning. Beboerne på vores plejecentre er blandt de særlige risikogrupper, og derfor gælder der også særlige forholdsregler, som er blevet efterlevet, fortæller velfærdsdirektør Søren Trier Høisgaard.

Der er ikke konstateret smitte blandt medarbejderne.
Egedal Kommune har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har bistået med vejledning.
- Vi har dygtige og engagerede medarbejdere som sikrer, at hverdagen for beboerne på plejecentret fortsat er tryg. De sygdomsramte beboere er naturligvis isolerede fra Egeparkens øvrige beboere. Indtil videre er der ikke konstateret smitte blandt medarbejderne, Tina Wils, centerchef i Center for Sundhed og Omsorg.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08