23948sdkhjf

Ny Covid-19-uddannelse: Flere kan blive klar til pleje og omsorg

En ny femdages arbejdsmarkedsuddannelse, Omsorg pleje og praktisk hjælp Covid-19, er netop sat i søen af danske sosu-skoler.

Med uddannelsen, der varer fem dage, kan faglærte og ufaglærte medarbejdere uden sundhedsfaglig uddannelse få kompetencer til at hjælpe, pleje og yde omsorg til borgere på plejehjem og i hjemmeplejen i en akut situation.

- Med den nye arbejdsmarkedsuddannelse kan vi imødekomme et akut behov for mere sundhedspersonale til pleje og omsorg under covid-19. Hvis det også kan være vække fleres interesse for faget og være en vej for eksempelvis brancheskiftere og ledige til uddannelse og job inden for sektoren, hilser vi det mere end velkommen. Der er behov for faglærte i branchen både nu og efter covid-19, siger formand for Danske SOSU-skoler, Lisbeth Nørgaard i en pressemeddelelse.

SOSU H har stået i spidsen for den ret "intense proces", som uddannelseschef Ulla Pilehøj kalder det.

- Alle er selvfølgelig optagede af, hvordan man kan bidrage til den aktuelle situation med covid-19. Det er en dejlig fornemmelse, at vi med den nye uddannelse kan levere noget, der støtter kommunernes beredskab og ruster de, der gerne vil ud at gøre en forskel i disse tider, bedre til at varetage de opgaver, der skal løftes, siger Ulla Pilehøj.

Landets øvrige sosu-skoler har givet input til uddannelsen, der dermed er blevet til ved fælles indsats.

Kort om Omsorg pleje og praktisk hjælp Covid-19
Uddannelsen giver blandt andet:
– basal viden om hygiejne samt forebyggelse af smittespredning og afbrydelse af smitteveje
– viden om og kompetencer til at løse og dokumentere ikke-komplekse omsorgs- og plejeopgaver som fx personlig hygiejne, mund- og tandpleje, ernæring og mobilisering, skift af sengelinned, sortering af vasketøj og rengøring i borgerens eget hjem
– viden om og kompetencer til at observere de mest almindelige symptomer på ændret adfærd hos borgeren og sikre dokumentation og videreformidling til relevante tværfaglige samarbejdspartnere.
Uddannelsen vil blive udført online som fjernundervisningsforløb ved hjælp af e-læring.
Uddannelsen vil også kunne bruges til at opkvalificere medarbejdere til at støtte handicappede borgere i eget hjem.
Uddannelsen er ikke et supplement til social- og sundhedsuddannelserne. Det er planen, at uddannelsen udfases, når pandemien er aftaget i Danmark.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094