23948sdkhjf

Åbn - men med forsigtighed, siger FOA om besøg på landets plejehjem

Det er tid til at genåbne plejecentrene for besøg. Sådan siger sektorformand i FOA, Torben Hollmann i dag i en udsendt meddelelse fra FOA.

Men han understreger, at beslutningen ikke må sættes før sikkerhed og sundhed, mener Torben Hollmann.

- Jeg forstår til fulde, at man vil ophæve besøgsforbuddet og igen lade pårørende komme ind på plejecentrene. Men vi bliver nødt til at agere med tålmodighed og forsigtighed, siger han.

- Vi skal først og fremmest sikre, at der er retningslinjer for genåbningen. Vi har set, hvordan genåbningen for de mindste er sket hurtig og med skiftende retningslinjer. Det har genereret utryghed og spørgsmål fra bekymrede forældre og ansatte. Ved en forhastet genåbning af en sektor, som behandler og plejer vores ældre og svage, risikerer vi også menneskeliv, siger han.

Der skal også være personale nok til rådighed til at sikre, at retningslinjerne kan føres forsvarligt ud i livet, mener han.

-  Vi ved, at det kan være svært at forholde sig til retningslinjer og begrænsninger i samværet med sine nærmeste, men vi vil gerne appellere til, at man som pårørende lytter til personalets råd og vejledninger, siger Torben Hollmann.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094