23948sdkhjf

Straksændring på plejehjem: Nu skal ansatte bære visir ved AL tæt kontakt

Retningslinjerne for brugen af værnemidler i sundheds- og ældresektoren ændres nu:. Ansatte skal bære visir eller maske på plejehjem. Ændringen kommer efter, FOA har lagt pres på Sundhedsstyrelsen for at ændre vejledningens ordlyd fra, at ansatte på blandt andet plejehjem bør iføre sig visir eller maske ved ansigt-til-ansigt kontakt. Sådan har det ikke været hidtil.

- ”Det er en utrolig vigtig skærpelse. Det har en kæmpe betydning for smittespredningen på blandet andet plejecentre. Det er en stor sejr for både de ældre og syge og FOAs medlemmer, som hver dag er i risiko for smitte, siger sektorformand Torben K. Hollmann i en pressemeddelelse.

De nye retningslinjer gælder altså ikke kun i tilfælde, hvor der er mistanke om COVID-19-smitte.

Anbefalingerne kommer fra Sundhedsstyrelsen, hvorfra direktør Søren Brostrøm siger i en pressemeddelelse:

- Afstand, håndhygiejne og rengøring er stadig de vigtigste midler mod smittespredning, og værnemidler skal anvendes ved smitte eller mistanke om smitte med Covid-19... - Men i en overgangsperiode med øget smittetryk og stor modtagelighed i befolkningen, anbefaler vi ud fra et forsigtighedsprincip ekstra tiltag for at beskytte mod smitte fra personer uden symptomer, siger han.

Torben Hollmann pointerer:

- Det er umuligt at undgå tæt kontakt i arbejdet med plejetrængende ældre. De er i den grad i risikogruppen, og selvom hverken den ældre eller social- og sundhedshjælperen viser symptomer, risikerer man at smitte begge veje. Alle tiltag for at minimere den smitterisiko bør tages i brug, siger Torben Hollmann.

Han mener, at skærpelsen er første skridt på vejen mod at genåbne ældreplejen for besøg fra pårørende på en sikker måde.

- En begrænsning af smitteveje er en af de helt grundlæggende ting, vi skal have på plads, inden vi snakker om at åbne plejecentrene. Nu skal vi have nogle centrale retningslinjer for genåbningen og vi skal have sikret, at der er personale nok til rådighed til at til at sikre, at retningslinjerne kan føres forsvarligt ud i livet, sektorformanden.

Sundhedsstyrelsen anbefaler konkret, at personale, der arbejder med særligt sårbare grupper, som udgangspunkt skal bære ansigtsvisir eller maske ved langvarig eller hyppig kontakt med borgerne.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125